Topp 3 Thailand ´08

  1. Mats frieri....
  2. Tigertemplet...
  3. Min nya tatuering....

Det finns en sak som jag inte berättat....

Det hände en sak under resan, en underbar upplevelse, Vi var på Koh Tao, närmare sagt El Toro den 21 augusti runt 19 tiden, Mats går ner på knä och friar, han gjorde det så fint att han tillochmed själv började gråta!
Ringen är en annan historia, just nu går jag runt med en ring som kostade 50 baht. Ca, 10 kronor. Men en ny ring ska införskaffas inom kort!

Kram från lila mig!





Övriga bilder....


Bilder från Tigertemplet Kanchanaburi...


Bilder från Tatueringsdagen...


Hemma igen efter 3 underbara veckor!

Då var vi hemma igen, kom hem vid 7 i morse allt gick hur bra som helst med tanke på alla oroligheter i Thailand just nu, de vill ju att deras premiärminister ska avgå, så det är mycket kravaller och demonstrationer och inställda flyg.

Jag har inte bloggat de senaste dagarna och det är bara för att jag verkligen inte haft tid, vi har haft fullt upp från tidig morgon till sen kväll. Vi kom ju till Bangkok i torsdags natt från Samui, allt gick bra! Somnade bums i sängen, sov 5 timmar innan det var dags att gå upp för att bege sig till Kanchanaburi för att klappa tigrarna i tigertemplet. Så otroligt häfigt, och med vilken respekt man klappade de stora tigrarna. Man satt ju med andan i halsen när dom morrade till i bland, allra sötast var ju de 3 månader gamla tiger ungarna. Väl tillbaka i Bangkok var det dags föt shopping på Patpong nightmarket.... Helt död stupade vi i säng vid 2 tiden.....

Sista dagen, nämligen gårdagen vaknade vi tidigt, gick till Subway och käkade lyxfrulle, sen åkte vi till MBK för shopping till max! Jag har nu en helt ny garderob, massa fina kläder!

Solbrännan e inte så stark längre, har ju inte solat den senaste veckan, så den börjar ge sig!



Samui e inte som Koh Tao....

Samui gillar vi inte alls lika mycket som Koh tao, det kanske e for att vadret inte ar det basta i dag, eller for att det ar som gran canaria.. jag vet inte, tror inte nagin av oss vet.. Vi hittade knappt vart hotell i gar, ingen visste vart det lag, men efter manga om och men sa hittade vi vart lilla lagenhetshotell sa nu bor vi i varsin lagenhet och haft en toppennatt nar det galler somn. Sovit som en stock.

I kvall vantar Khao san load och bangkok, hoppas att taxi-Tom star och vantar pa oss pa flygplatsen sa vi snabbt kan komma till hotellet!

I morgon vantas det tigrar, vi kommer fa klappa och gosa med dem, och det ar ju inte sa svart att gissa vem som kommer bli som ett litet barn, - Tessan!!!



Kram

Mot Samui...

Nu sitter vi i hamnen pa Koh Tao och ar ratt redo for att bege oss vidare, visst kommer man sakna vart fina hotellrum, med all lyx a sa, men man maste ga vidare :)

Pa Samui blir vi bara tills i morgon da planet till Bangkok gar i morgon kvall. Sa vi hinner nog inte med sa mycket, jag ska dock lara mats att kora moppe for det kan han ju inte sa det ar alltid jag som far skjutsa honom, men nu ar han allt lite sugen pa att lara sig sjalv.

Sa nu ska jag proppa i mig lite sjosjuketabletter innan batfarden med catamaranen mot Koh Samui, den tar ju typ 2.5timmar! Kram fran alla oss!

    

nytatuerad och klar!

Jajamen, bade jag och Tessan har tatuerat oss, Tessan gjorde sin storre och jag gjorde en ny, den jag tankte gora forra aret men inte hade ratt oversattning. Sa nu e magen fixad!

Vi bor fortfarande pa lyxhotellet, hade garna laddat upp bilder men min kamera e CP fortfarande! Vi ska bor dar tills i morgon, i morgon eftermiddag aker vi till koh samui, ska bli skont med lite civilisation igen, ata pa KFC, och ga pa Tesco! Ska bli nice!

Skriver mer i morgon!


Kraaam

Checkat in pa lyxhotel, tjoooooooo!

Hej hopp!
I gar bestamde vi oss for att ata pa en lite finare restaurang, och det visade sig att denna restaurang lag pa en lyxresort som bara vart oppen i mindre an en manad, vi fick oss en visning av rummen och bestamde oss ganska snabbt for att overge var bungalow med strandutsikt for 500 baht, (100:-) till ett lyxrum for 4000 baht.... lite mer men i hur manga lander far man ett lyxrum for 750:- / natt? Rummen e gigantiska och har en valdigt bred sang typ 2.20 minst! Man sover som en kung! Inga ackliga djur och det luktar helt nytt! Poolen ska vi inte tala om! Det var pickolos som bar vara vaskor och vi fick valkomstdrink! Skulle kunna stanna har i resten utav mitt liv!

Vi ska bo dar i tva natter medan Tessan och David checkar in i morgon, de har ju vart pa spa uppe i bergen i dag, dom ligger nog i nagon skon massagesang just nu!

I morgon vankas det tatuering igen, maste nog dricka nagra singha innan dess! Far se hur det bli men eftersom det ar samma kille som forra gangen e jag inte alls orolig. (Samma kille som drack bira medan han tatuerade Tessan).....


Som ni kanske forstar sa har vi det toppen!

xoxo


Lite panik....

....hade jag i gar nar jag insag att varken min kamera eller internet funkade, helt plotsligt hade alla bilder forsvunnit fran min kamera, nu har jag i allafall fatt tillbaka alla bilder jag tagit men kameran e last pa nagot konstigt satt sa nu blir det inga bilder tills jag kan kopa mig ett nytt minneskort!

Vi ar fortfarande pa Koh Tao och bara har det gott, solat som vanligt i dag och nu borjar vi bli riktigt bruna faktiskt. Vio har ju nu bara 4 dagar kvar pa stranden, innan det bar av tillbaka till Bangkok.

kram fran oss!


Antligen fredag....

Haha sa hade jag skrivit om man hade vart hemma och jobbat, men nu e vi inte hemma och jobbar for nu ligger vi pa stranden och lapar sol! :) Var bara tvungen att paminna er om detta! I dag mar jag dock inte sa bra, kanns som att jag har feber sa jag har nastan legat i bungalown hela dagen, vart nere och badat tva ganger bara! Sa lite hemlangtan har jag allt haft i dag!

Martin och veronica har ju lamnat oss pa koh tao, och aker i natt hem till ett hostigt sverige vad vi forstatt! Vi har ju i allafall lite mer an en vecka kvar pa detta underbara stalle!

I dag ar det min och Mats 5-ars dag, vi hade tankt att hitta pa massa saker men eftersom jag inte mar sa bra sa far vi gora de basta av situationen och bara vara med varandra helt enkelt, kanske orkar ata en hyfsad middag i kvall i allafall!
   

Annu en fin solnedgang...

ar passerad, och jag alksar den lika mycket varje gang.... Har precis kakat middag, och jag mar toppen!
I morgon har jag och Mats var 5 ars dag sa vi far se vad som hander da, vi ska i allafall ha spa....


puss sa lange!

I kvall blir det golf och bowling!

Efter ytterligare en kanondag pa stranden e vi nu redo for att testa bowling och golf, det blir en parkamp utan dess like, fint pris i botten! En middag :)

Hade en mardromsnatt i gar natt, stotte pa var nya kompis i badrummet, en leguan som ar 30 cm och limegron, holl pa att skita pa mig nar jag skulle ga pa toa i natt! Blev sa radd att jag bara slangde igen dorren och sprang och la mig under kudden! hahaha!

Det gar sjukt segt att ladda upp bilder sa jag gor sa gott jag kan!


- detta ar utsikten fran var bungalow!



- Underbart.......



xoxo

Vad ar en bal pa slottet.....

Jamfort med en solig dag pa Koh Tao pa varldens basta beach? Ja du... Lista ut det!
Vi har hyrt moppe i dag och begav oss till en annan strand, den va helt underbar! Underbar mat, allt e pa topp!
Vi har fatt en bungalow precis pa stranden och Tessn och david far nog sin i morgon hoppas vi.


I kvall blir det Barbeque och Yatzy, ska bli skoj, ska inviga var nya veranda, maste bara till seven eleven och kopa is och bira, men i Thailand har man borjat med olforbud mellan 14-17 varje dag? Varfor inte bara salja ol hela tiden? Nu maste man ju planera sina inkop!

Men vi har det toppen i allafall!


xoxo

Antligen lugna Koh Tao...

Antligen har vi kommit tillbaka till paradiset, paradiset som kommer att vara i 10 dagar till. Tank er kanslan av att kliva ur sin bungalow och satta fotterna direkt pa stranden, lata vattnet svalka mellan tarna med en kall i handen? Ingen kan val kannas battre an sa? Just nu bor vi alla fyra i samma, men ska forsoka hitta nagot annat och billigare tills i morgon.

Solen star i sig och vi borjar fa valdigt fin farg, i kvall blir det El Tora, de som gor godast fajitas ever!

xoxo

Nu e vi lite mer utvilade an i morse....

Sa nu mar vi ganska bra igen! Vilket ar toppen, lite sol och bad har man fatt med!
Nu vantar kak och sen shopping och sist men inte minst packning!

Fullmoon e over :(

Jag tror vi alla typ 35.000 personer som festade i Haad Rin i gar natt var sa nojda man kan bli, hade otroligt roligt, och visst hann vi och se fullmanen innan det var dags att lagga sig for att sova sent i morse.
Vi startade dagen med Kho Phangans godaste bakade potatis, har aldrig kakat en godare, med colesalw och riven ost... Om man vill lyxa till det ska man lagga pa bacon, da blir det verkligen mums.
Lite senare pa kvallen runt midnatt gav vi oss ner i folkhavet nere pa stranden, helt genomsvettiga kanner vi sufgen av en ny Bucket, sa efter manga Buckets och manga Singah rikare blev klockan sent pa morgonen och vi kande oss mer an nojda for att fa lite somn... Mats har inte matt sa bra i natt, vet inte om det ar den dar hamburgaren han kakade i gar...
Den hambrugaren sag namligen ut som nagot hunden hade spytt upp. Men det kan lika garna vara spriten eller nagot annat men han verkar ma battre nu i allafall!

Nu ska jag ner till beachen, sen blir det packa for i morgon ska vi aka vidare till Koh Tao, och da borjar verkligen semestern med sol och bad, ser jag verkligen fram emot. 10 natter i paradiset, vem kan tacka nej till det?

Kram fran oss pa Koh Phangan :)





I dag vankas det fullmane :)

God morgon,
Sitter har ganska nyvaken, och kanner sug efter lite frulle i magen, man maste ladda infor i natt da det ar fullmoonparty har pa Kho phangan, och det kommer halla pa i flera dagar, far se hur lange man pallar att vara uppe!

Men innan dess ska vi aka taxibat till nagon annan strand har pa on i dag, kan vara kul och se nagot annat for en gang skull, vi har det toppen, och har precis insett att vi har hela tva veckor kvar!


Kraaaam

Vad ar klockan? Vilken dag ar det?

Jepp, nu har vi antligen landat i lunket, man behover ionte bry sig om nagot, inte vad det ar for dag, inte vad klockan e... Man bara gor som man kanner for just nu i nuet, e man hungirg kakar man... vill man dricka en bars sa gor man det med!

Vi har det lite struligt med vart hotell da typ 25 australiensare har efterfest i poolen varje natt mellan 03-07... kanns sadar nar man forsoker sova, men vi har gjort allt vi kan, men de pa hotellet bryr sig ingenting. Sa nu far man sova med oronproppar i stallet.

Vadret ar over forvantan, och vi har i stort sett bott i vattnet sedan i gar morse, vi mar bra och allt e toppen!

Nu ska vi kolla OS sen massage!

Tjing!


Antligen Haad rin..

Det tog lang tid men nu har vi antligen anlant till Koh phanang, och vi alskar det lika mycket precis som f;rra gangen slangde oss i havet, men va inte pa stranden speciellt lange da vi inte har sovit nagot pa hela natten! Men vi overlevde. Taget va riktigt sunkit och de va bara vi som va turister typ, men en och en annan ol slank ner!

Traffade ocksa varldens sotaste unge, hon va helt ensam da hennes mamma i stort sett sket i henne hon fick sova pa golvet men det slutade med att hon fick vatten och chips av oss, sen satt hon i mitt kna, sa mysig va hon! Att man kan forsta varandra sa bra fast andra inte ens tala samma sprak?

NU sa vi kaka middag sen blir det sakert bara lugnt kanske med en film?

Kraaaam


Efter valdigt manga Singah....

Kanner vi oss sa mogna vi kan for att ga upp till tagsationen och satta oss i tredje klass, haha, kommer bli en skoj resa, ska bara kopa med oss en kasse med ol innan sa man kan overleva att aka med grisar och kor, vi tror att tredje klass... kommer se ut sa, resan va ju i stort sett gratis... sa vad kan man begara!?

Vi mar bra annars! Hor av oss i morgon nar vi kommit fram till Koh Pangan, (om vi nu kommer fram...)


Mats kom precis ut i fran Internetcafets toa och sa att han hade skitit sonder toaletten...



kraaaam


Hua Hin...

I gar begav vi oss vidare till Hua Hin, vi akte taxi med Tom hit ner, det var det smidigaste vi kunde gora. Va val har nere nagon gang runt 12 tiden i gar mitt pa dagen, vi i stort sett sprang ner till stranden och hoppade i vattnet. Hua hin ar ju anda inget speciellt stalle sa direkt utan mest ett stalle dar svenskarna hanger och sadana stallen gillar inte vi! :)
Vi bor pa samma htell som jag och mats bodde pa forra gangen vi va har, valdigt fina rum med balkonger for 900 baht per natt!

Efter stranden sa softade, kakade massa mat, drack en oendligt massa bira... Och begav oss till nattmarknaden, helt ok marknad men inte lika stor som den i Bangkok..

Egentligen skulle vi stanna har tills i morgon natt men har nu bestamt oss for att aka redan i natt, grejjen ar bara den att drottningen fyller ar i dag och kungafamiljen hanger tydligen har i Hua Hin, och de enda biljetterna som fanns kvar var 3e klass, och det ville inte ens Thailandarna kopa, men vad ska vi gora? Vi kopte dem! Hahahahahaha!
Sa nu har vi batalat 35 kronor for en 7 timmars tagresa, helt galet!, det blir sakert ett nytt aventyr att skriva pa listan!

Nu vantar stranden igen!
Ciao

Hemsk natt....

Nu sitter jag uppe pa taket pa hotellet och kollar lite internet, ingen av oss kan sova, allt borjade med att det ringde nagon till vart rum och snacka massa saker pa konstig engelska, typ wake up - wake up! Jag fatta ingenting, och ni vet hur nojjig jag ar sa nu kan jag inte sova! Mats har ont i magen, sa nu far vi nog allt ga ner till apoteket pa khao san road och kopa nagot mot magen och mot min hunger.... Har vart hungirg konstant sen jag kom hit!


Klockan e halv fem pa morgonen, och vi ska aka med Tom till Hua Hin om 4 tmmar typ.... Jag ar helt dod, men ska forsoka ga ner och sova lite till!

Natti natti!

Bangkok ar mitt andra hem....

Ja, man kan saga att jag ar hemma nu for jag alskar verkligen bangkok, allt gick bra som vanligt, vi kom hit i morse vid 7 tiden, taxi killen fran forra aret stod faktiskt och vantade pa oss, han ska aven kora oss till Hua hin i morgon, hoppas det blir bra! Har redan hunnit sova i nagra timmar och aven tom hunnit badat i poolen.

I dag ar det en ta-hand-om-kroppen-dag, vilket betyder att vi ska gora allt som behovs, massage, vaxning, scrub och massa mer. Har inte hunnit tagit nagra bilder annu, men det kommer, skriver mer i morgon, maste ner och vacka liv i alla de andra! - Jag ar hungrig!


Ciao

Packad och klar!

Nu åker vi det enda som fattas är en återställare :)
Skriver mer när vi landat i Bangkok!


xoxo

It´s time for leave baby!

Efter en tung natt är det äntligen dags att åka sin väg mot Arlanda. Gårdagen va helt fantastisk, så mycket flk som stod och trampade på Stureplan, och det var coolt att dj´n stod uppe på Spyans balkong. Innan vi drog in till stan hade vi förfest hemma hos oss, väldigt trevligt, Kija, Matte, Tessan, Carla och jag förståss!

Här är lite bilder från gårdagen! 




Så nu ska jag börja packa innan Tessan kommer hit!
Detta ska jag ha med mig.



xo


080808

I dag är den dagen alla snackar om just nu, kommer det hända mer terrordåd, kommer det hända något annat? Kommer festen på stureplan i natt bli lyckad? Frågorna är många, men den största frågan av dem alla måste vara, hur länge kommer min motivation för jobb att hålla i dag?

Jag återkommer med detta svar!

Städ, stöd och baylies!

Oh yeah right, det stämmer, jag och Tessan har druckit massa drinkar, snackat skit och nu den sista timmen har jag städat, så nu är det bara en sväng med Bettan sen är det finfint hemma hos oss! 

Only one day left....

Jag börjar skymta ljuset i tunneln!

Äntligen är det snart min tur att gå på semester, jag som jobbat hela sommaren, nu är det min tur att få vara lite ledig! Och det ska bli helt underbart! Men innan dess blir det lite vindrickande i dag, ska försöka röjja lite hemma så man kan komma hem till en städad lägenhet! Lägenheten är raka motsatsen mot städad just nu!

Ska försöka möta upp Mojje med så jag kan få min översättning på tatueringen som ska göras i Thailand!


Tjooooooo!

Only three days left :)

Then Thailand.....



Å vad jag längtar just nu men innan dess ska jag hinna:

  • Träffa Carla i morgon... lär bli fest :)
  • Kolla in 080808 festen som kommer vara överallt i stan
  • Försöka hitta min bikini.....
  • Dricka en semesteröl på fredag efter jobbet!
  • Lämna farfar på semester!

Väldigt tung dag...

  • Med alldeles för lite sömn
  • Med massa saker på jobbet
  • Inte orkat träna
  • Pallar inte laga mat
  • Måste vänta ända tills lördag innan jag kan sätta mig på planet till Bangkok......

Ville bara påminna om....

... att jag åker till Thailand om 5 dagar!

Världens sötaste hund!

I går så hämtade Fredrik sina grejjer hos sin pappa i stan och han har precis köpt världens sötaste hund, det gick inte att hålla ögonen i från den! Eller vad tycker ni?




Hemma i soffan igen...

Nu sitter jag här helt färdig, helt slut, helt död.... en det är värt allt faktiskt, förden underbara helgen jag har haft då är det värt att vara trött! Lördagen var helt underbar, träffade Fredrik igen, saknar honom faktiskthar har ju vart borta i nästan två månader! Vi förfestade hos hans systers polare, sen ner på stan, rullade hatt hela natten....... Stupade i säng sent på morgonkvisten!

Sen va jag inte tillräckligt nykter för att köra bil upp förn klockan va 8 i går kväll! :s

Det finns inga bilder då jag glömde kameran! Men jag har i allafall bilder från fredagen hemma hos Thomas!

Ciao




Bilder från vårt rum...

Inte den bästa kvaliten men har iallafall försökt!



Redo för att rulla hatt :)

Då e man i gång igen, vi har precis kommit till Grand efter att ha vart ute hos morfar i Sandared, känns bra att hälsa på honom han börjar bli ganska gammal och skruttig, men så länge han är klar i huvudet är jag glad. Det var trevligt med en fika i allafall.

Nu ligger jag i sängen proppmätt efter stans godaste kycklingrulle, kan verkligen inte få nog av det! Så jävla god, synd att det inte finns några sådana ställen i sthlm, och sen vet ju inte 08:rna vad riktigt kebabsås är, dom bara ruskar på huvudet när man frågar, sen säger dom...... ....jag bara ha vitlöksås..... :)

I kväll väntar karaoke och utgång! ska bli nice!


Kram så länge!

Trevlig kväll i Thomas trädgård.

Nyvaken efter en lång natt i Thomas trädgård, mycket trevligt. Klockan slutade på halv fyra i morse innan vi begav oss hemåt. Längesen jag hade så trevligt genom att bara dricka öl och snacka skit. Aad och några andra var också där, mycket trevlig som sagt med mycket skratt. Det roligaste va när vi skulle gå hem och gena genom trädgården, jag hoppade upp på staketet och insåg attdet är lika bra att slänga sig ner på andra sidan, det gjorde jag och nu har jag asont i benet och i armen. Tessan som är lite finare kanten tog den enklare vägen genom att göra Aad till en tillfällig pall och ställde sig på honom och sen försiktigt hoppade över!






Veckan är slut!

Nu ska jag bara sola lite på terassen och invänta Tessan som strax ska komma hit!
Men vart ska vi?

Degar på jobbet.

Nu sitter jag här sista dagen innan alla andra kommer komma tillbaka. Känns kul att alla kommer igen det kommer bli full rulle, massa att göra! Ska fixa det sista inna jag och Tessan drar till Borås, eller vart vi nu ska, det får vi se, kanske Falkenberg kanske Ullared? Vi vet inte hur det ser ut just nu, men vi ska i allafall söderut, sen får vi se vart bilen kör oss :)


Ny klänning :) + Ny kjol :)

Jajamen, jag hade ju bestämt mig för att inte shoppa något förän Thailand och Bangkok, men jag har vart så himla duktig och inte köpt ett enda plagg på två månader så i går gick jag till Gina och hittade en fin klänning i lite blommigt tyg, sen en kjol i grått, typ en mjukiskjol, så jag ver helt enkelt tvungen att slå till!

Kvällen va lugn, gick en sen kvällspromenad till Ropsten för att hämta min cykel, cyklade hem igen, så jag fick iallafall dagen motion! Såg världens mysigaste solnedgång och lidingöbron va helt tom på människor.

Bara 6 jobbdagar kvar, tjoooooooooo!


RSS 2.0