Dag 23 - Miami - Stockholm

Nu är vi inne på sista rycket. Lapat lite sol innan regnet kom och gjort den sista shoppingen. Tog en snabbdusch nere vid stranden så nu är vi redo att inta Miami International Airport.
Vi klarade oss undan Irene, hon verkar har slagit till mot NYC nu, så vi borde komma hem i tid! Vi landar i morgon eftermiddag på svensk mark.
Detta äventyret har vart helt otroligt grymt bra på alla sätt, just nu är jag dock väldigt trött på resesällskapet, men kanske inte så konstigt eftersom vi i stort sett spenderat varenda minut med varandra i 23 dagar nu och då menar jag att vi delat precis allt, säng, känslor, sjukdommar.... PRECIS ALLT!
Jag kommer sakna allt typ, framförallt att bara glida omkring i bilen och dricka budd´s, alla musikquiz och andra lekar som vi underhållit oss utmed vägen. Kanske inte kommer sakna alla snabbmatställen dock, tror vi har hunnit avverka precis alla som finns i Amerikat.
Nästa gång blir det husbil!
Men den största grejjen att förstå är att vi har avverkat 10 delstater;
New York
Carlifornia
Arizona
Nevada
New Mexico
Texas
Luissianna
Alabama
Mississippi
Florida
Vi har lixom kört från westcoast to eastcoast, vi har kört dryga 650 mil. Helt sjukt coolt!
Kommer bli sjukt tråkigt att lämna tillbaka vår fina bil, vår trygghet under hela resan!
Det var lixom jävligt coolt att glida in i Florida med en CA-reggad bil.
Alla har tutat på oss när dom ser att vi kommer från andra sidan landet.
Kommer lämna Amerikat med massa nya intryck och minnen och förståss lite brunare än när man kom hit!
Tack för oss under denna resa och väldigt kul att så många följt den!
Over and out from America!

Dag 20 - Miami

Nu är det bara semester för vår del. Det är mest sol och bad på schemat men dock försöker vi hålla oss uppdaterade på vart orkanen Irene är på väg, just nu härjar hon på Bahamas som håller på att evakueras. Har vi tur så märker vi inte av den då hennes bana nu pekar mot New York. Men vi håller tummarna så mycket vi kan.
Vi vill ju hinna sola lite till innan det är dags att åka hem till SWE igen.
Bilder från dag 20.

Dag 19 - Key West - Miami

Har kört vår sista sträcka med bilen, nämligen till Miami bara 25 min denna gången. Känns lite tråkigt att lämna tillbaka den på lördag, har ju lixom känts som vår bas de senaste 3 veckorna!
Det är dags att tänka på att vi ska tillbaka till verkligheten snart!
Både tråkigt och roligt på samma gång...

Dag 18 - Key West

I går fick vi äntligen se en solnedgång, och inte vilken som helst utan den som man kan se längst ned i USA, nämligen The Keys! Käkade middag på Hardrock och sen gick vi till Fat Thuesday och drack drinkar.
I dag sätter vi oss i bilen för sista gången... Känns lite konstigt, vi åker till Miami i eftermiddag och stannar där tills på lördag. Vi är lite oroliga dock för det är på väg en Hurricane in över hela Florida, Irene heter den denna gången och nyheterna sänder non-stop med Irenes utveckling, och det ser inte så lovande ut just nu. Men vi hoppas ju givetvis på sol och bad de sista dagarna!
Bilder från dag 18.

Dag 17 - Key West

Har utforskat lite mer av The Keys i dag, missade dock solnedgången så får spana in den i morgon i stället. Dagens önske-middag var fisk så vi gick ner till hamnen och lyckades hitta en väldigt fin restaurang. Mats har ätit hummer för första gången :)
Annars händer det inte så mycket just nu för vi har nämligen semester på riktigt, inget bilåkande och ingen hets!

Dag 16 - Florida City - Key West

Sjukt nice dag! Startade dagen med att ta bilen till Everglades där vi har åkt svävare och kollat på alligatorer. Tessan blev väl i stort sett tvingad att bota sin ormfobi vilket hon efter ett tag klarade galant! Vi andra fick nöja oss med att hålla den lilla ormen och en liten alligator-unge!
Och nu har vi kört ner till Key West där vi tänkte hänga i två nätter, måste ju försöka mig på en utgång i denna delstaten med :) Har hört att det ska vara grymt här! Återstår och se!
Dagens körsträcka: 23 mil
Bilder från dag 16.

Dag 15 - Orlando - Florida City

Det gjordes inte så många knop i går, låg vid poolen halva dagen och sedan satte vi oss i bilen och körde ner till Florida City en sträcka på dryga 35 mil. I dag är tanken att vi ska spana in Everglades och massa alligatorer och andra spännande djur.
I kväll åker vi mot Key West, nu börjar solsemestern!
Dagens körsträcka: 35 mil
Bilder från dag 15.

Dag 14 - New Orleans - Orlando

Vi ha gjort det igen - Vaknade upp i Luisianna, körde igenom Mississippii, Alabama, och tänkte nu sova i Florida. 4 Delstater på en dag, 100 mil rikare, en jävla massa öl fattigare. Har druckit öl i en Hooters-mugg... Känns inte om om denna dagen kan bli så mycket bättre. Just nu bor vi någon stans i Orlando, lite oklart om vart då det är beck-svart ute..
Jag och Mats har utnyttjat laundrymaticen på hotellet och just nu hänger det tvätt i hela rummet eftersom vi inte hade några mynt att torktummla skiten.
Allt blir lixom lite roligare med budweisser... Testa så får ni se att det stämmer!
I morgon är en annan dag, kanske stannar vi här, eller om fru GPS får bestämma så drar vi vidare söder ut eftersom hon lovade åska och regn.
Dagens körsträcka: 100 mil
Dagens temperatur: 96 Farenheit
Bilder från dag 14.

Dag 13 - New Orleans

Alltså New Orleans är grymt på alla sätt! Helt förälskad i denna staden. I går hängde vi i French Quarter och drog en barrunda. De flesta klubbar spelar jazzmusik, och man dricker öl ut plastmuggar. Mår lite som jag förtjänar i dag, men dock är jag oxå den som gått upp först och sitter och väntar på att dom andra ska vakna till liv så man kan käka frulle.
I dag åker vi mot Orlando, kanske hela vägen dit eller helt enkelt så långt som vi orkar köra. Dags att lämna Luisiana och köra genom Mississippi för att komma till Florida.
Lite dåligt med bilder från gårdagen, det kommer inom kort!

Dag 12 - Amarilo - New Orleans

Vaknade vid 3 i morse eftersom jag inte kunde sova, käkade en texas-frulle och sedan begav vi oss mot Cadillac-ranchen som vi tydligen missade i går som ligger utmed Route 66 precis innan Amarillo, vi lyckades inte fixa sprayfärg innan men det fanns som tur var en del flaskor som var halv-fulla. Vi sprayade lite egna konstverk innan vi for vidare. Fru GPS stod inställd på New Orleans och meningen var att vi skulle köra dryga 7 timmar innan vi skulle stanna nån stans på vägen men vi hade grymt trevligt i bilen med många öl så vi bestämde oss för att köra hela vägen till New Orleans. Så vi har alltså lämnat Texas och åkt in i Louisianna.
Det blir lixom lite roligare med musik-quiz, allsång och framförallt att låta som olika djur när man passerar oilka ställen som typ;
Mc Donalds - Nöff Nöff
Wendys - Kra Kra
Shell - Wouff Wouff
Best Western - Mjau
Dennys - Bäää Bäää
I morgon blir det så lite bil som möjligt, och kanske hitta en strand eller ett hotell med pool, för här som vi hamnat nu kan vi inte stanna, herregud... kanske inte det fräschaste hotellet vi bott på under resan...
Dagens Körsträcka: Amarillo - New Orleans
Antal mil: 140
Dagens temperatur: 111 Farenheit

Dag 11 - Gallup - Amarillo

Vi har lämnat New Mexico och befinner oss nu i Texas och närmare sagt Amarillo, typ halvvägs på route 66. Åkte förbi exakt hälften tidigare i dag, och känns lite tråkigt att lämna 66:an men vi har inte så mycket val eftersom vi ska ner till Miami och 66:an går till Chicago.
Vi har hamnat på Big Texan Motel, stället som har kött-ätartävlingar där man ska trycka 2 kilos kött på mindre än en timma. Mötte en väldigt stolt man i dörren när vi kom in, han hade klarat det!
Haft en toppen dag i bilen och fått många mil körda! I morgon sätter vi fru GPS på New Orleans, sen sover vi någon stans på vägen, nästa delmål är som sagt New Orleans, vi ligger en dag före i schemat så vi får se vad som händer!
Dagens körsträcka: Gallup -Amarillo
Antal mil: 68
Bilder från dag 11

Dag 10 - Las Vegas - Gallup

I morse vaknade vi i Nevada, har glidit igenom Arizona och nu ska vi gå och lägga oss i New Mexico :)
Vi befinner oss nu i Gallup, New Mexico på ett rätt schysst motell, checkade in precis.
Dessutom körde vi över en tidszon, så nu är vi bara 8 timmar efter SWE.
Mycket bil vart det i dag men lika bra att plöja mil medan man kan!
Dagens höjdpunkt var ju helt klart Grand Canyon och Hooverdam, helt otroligt vackert. Vi slutar lixom aldrig förvånas över vilken grym resa vi är på.
Dagens temperatur: 86 Farenheit
Dagens körsträcka: 85 mil
Bilder från dag 10.


Dag 9 - Las Vegas

Ytterligare en dag i sin city!
Började med regn men ordnade upp sig kring lunch, sen vart det beach.club för hela slanten.
I morgon gör vi entre på Route 66, mot Grand Canyon. Vi vet inte riktigt om det blir Grand Canyon i morgon eller övermorgon. Det får tiden utvisa!
Bilder från dag 9.

Dag 8 - Las Vegas

Nu har vi vart borta i en vecka och allt är så jävla underbart! Solen skiner, festen flödar - Vi är i Vegas!
Har spenderat hela dagen vid poolen och beachclub. Det pumpas musik från högtalarna, ölen flödar och alla människor är glada oavsett vilket tillstånd de befinner sig i. Här i Vegas har vi fått klargjort att inga lagar gäller, du får vara hur full du vill, se ut hur du vill och framförallt göra precis vad du vill. Las Vegas sover aldrig!
Jag och Tessan är bjudna på fest på Bellagio i kväll, tåls att forska i. Killarna är lite bittra över att det bara är tjejjer som blir bjudna, to bad for them :)
Bilder från dag 8.

Dag 7 - Los Angeles - Las vegas

Nu jävlar är det varmt, här i Vegas är det lika varmt dygnet runt.
Vi lämnade Los Angeles i morse och styrde kosan mot Las Vegas, vi gjorde ett stopp i spökstaden Calico och kollade in en gammal silvergruva. Efter 6 timmars körning kom vi in på The Strip i Vegas, oh my god... Tror vi hamnat i paradiset. Vi bor på Flamingo och det första vi gjorde var att dra ner till beach-club och solade lite och killarna drack bira. Lite tråkigt för mig eftersom jag fortfarande käkar de gigantiska pillerna mot halsen som jag fick i NYC. Men på lördag då är det bannemej min tur att dricka!
Lite shopping har även hunnits med, åkte till en outlet men eftersom vi alla var sjukt osugna på shopping så vände vi tillbaka till hotellet för att lära oss spela lite i casinot. Allt plingar ju hela tiden så man tror typ att alla runt omkring en vinner högvinster hela tiden. Jag har börjat lågt, gick in med 20 USD och just nu ligger jag på 35 USD så lite plus för min del.
Nu stannar vi här i 3 nätter, känns rätt gött!
Dagens körsträcka: Los Angeles - Las Vegas
Antal mil: 45
Dagens temperatur: 108 Farenheit
Bilder från dag 7.

Dag 6 - Los Angeles

Vi startade dagen med att löjla runt på Muscle Beach nere i Santa Monica i väntan på att solen skulle dyka upp. Efter några timmar så hade vi inte ett enda moln i sikte och la oss för att få lite mer sol och bättra på brännan lite.
Eftermiddagen har spenderats i bilen och vi har glidit runt i Beverly Hills och kört hela Sunset Blvd och självklart spanat in The Hollywood Sign.
I kväll blir det Hardrock Café och sedan göra lite planer inför morgondagen då vi rullar mot Vegas.
Dagens Temperatur: 79 Farenheit
Bilder från dag 6




Dag 5 - Santa Barbara - Los Angeles

Det dåliga vädret förföljde oss hela vägen ner till Santa Barbara vilket var otroligt tråkigt förr oss, men vi deppade inte i hop utan tog bilen ner mot Los Angeles i stället. Efter dryga 15 mil var vi på Venice Beach där vi har njutit av sol, bad och lekt baywatch hela eftermiddagen. Efter beachen drog vi till en supermarket och laddade hela bilen full med öl, kan behövas eftersom Mats och Emil dricker minst 10 öl om dagen. Jag ser fram emot den dagen då det är brudarna som sitter i baksätet, då ska vi dricka skumpa och baylies!
I kväll blir det Sunset Strip och Walk of Fame.
Dagens körsträcka: 15 mil
Dagens temperatur: 83 Farenheit
Bilder från dag 5

Dag 4 - San Fransisco - Santa Barbara

Heeeeej!
I dag har vi åkt bil hela dagen i stort sett, älskar verkligen bilen, den är helt perfekt för oss 4.
Vi startade dagen med att se lite mer av San Fransisco såsom, Lomard Street, Spårvagnarna, Fishermans Wharf men eftersom det var typ 10 grader och regn beslutade vi oss snabbt för att börja resan ner mot L.A. Highway 1 måste ju vara en av världens finaste vägar, shit vilken utsikt, vi har bara suttit och njutit i bilen under hela resan och knappt märkt att vi kört 60 mil i dag!
När vi närmade oss Santa Barbara så tog vi första bästa avfart från motorvägen och sedan hamnade vi precis vid stranden på ett mysigt hotell.
Mats och Emil har suttit i baksätet hela dagen och druckit öl så dom är lagom lulliga nu :)
Bilder från dag 4.

Dag 3 - New York - San Fransisco

Vi är inne på dag 3 och man känner sig helt knäpp i huvudet pga. alla tidsskillnader. Gick upp tidigt i morse och tog flyget från NYC till San Fransisco där vi befinner oss nu. Kanske ett av världens sunkigaste hotell men va fasen, ska ju bara sova här en natt och det var i allafall rena lakan i sängen :)
När vi landade i San Fransisco så åkte vi direkt upp till Golden Gate Bridge, och sen vidare mot Muir Woods, en av de få skogar som fortfarande finns när det gäller Red-Wood träd. Golden Gate var helt fantastisk, vilken häftig bro! Och skogen var oxå helt enorm, att det kan finnas träd som är över 1000 år gamla är svårt att förstå.
Vi har även fått våran bil som kommer bli vår bas för de närmsta 3 veckorna, en vit Toyota Rav 4. Vi har gjort oss hemmastadda i den och är helt övertygad om att vår fina bil kommer ta oss hela vägen till Miami.
I morgon börjar resan mot L.A.
Bilder från dag 3.

Dag 2 - New York

Andra dagen i NYC, förrutom att Mats sulade en amerikansk fotboll i mitt ansikte och att vi har lärt oss att pås-supa så har vi upplevt lower Manhattan, knallat hela vägen Battery Park till Union Square. Statue of Liberty kollade vi lite snabbt på när vi tog båten över till Staten Island. Dagens lunch käkade vi på Lombardis Pizza. Kanske den godaste calzonen i världen.
Nu blir det powernap innan det är dags för ytterligare en runda på schtan.
I morgon bitti flyger vi till San Fransicso där äventyret börjar på riktigt.
Bilder från dag 2.

Dag 1 - Stockholm-NYC

Äntligen är vi NYC, har ju sett fram emot denna resan sjukt mycket och nu är vi lixom äntligen i gång. Dock känns det inte riktigt som att resan börjar föräns vi har fått våran bil i San Fransisco.
Vi landade i NYC vid lunchtid och tog tåget från New Ark till Penn Station. Efter en snabb lunch på Fridays började vi knata, Mats och Emil drog till Rockerfeller Center medan jag och Tessan gick på shoppingtur. Vart inte så mycket shoppande eftersom vi var stört trötta och ögonen gick i kors. Men vi laddar inför morgondagen då vi kommer att åka ner till södra Manhattan.
Dagens info.
Dagens sträcka: Sthlm - NYC
Dagens låt: Avicii, Levels
Dagens aktivitet: Promenera omkring
Bilder från dag 1

Damn You Auto Correct.

Dagens skönaste sida i allafall, kanske hela veckans bästa sida.

Att Iphonen kan välja så fel ord och ändå få i hop en betydelse, vi skrattar så vi gråter här på kontoret.




Mot Amerikat!

Nu sitter jag här, det som jag längtar efter, sista dagen innan semestern. I morgon åker vi till NYC för att spendera helgen där, på söndag åker vi till San Fransisco, och det är lixom då resan börjar känns det som. Sedan väntar L.A-Vegas-Grand Canyon-Albuquerqe-Amarillo-Dallas-Houston-New Orleans-Orlando-Key West-Miami.

En sträcka på dryga 500 mil.

Kommer bli så sjukt bra på alla sätt.



Visa större karta


1,5 arbetsdagar kvar!

Nu är det bara 1,5 arbetsdagar kvar innan jag har semester. Rätt gött och jävlas med alla på kontoret nu när de flesta är tillbaka från sin semester.

Om 3 dagar är vi i NYC, det ni!

Men innan NYC så ska mycket fixas, det ska packas, vaxas, städas och drickas san miguel.


Måndagen den 1a augusti 2011

Tänk att det redan är augusti, sommaren är snart slut. Helt sjukt tråkigt. Jag gillar inte mörker och kyla.
Har försökt njuta av solen trots att jag jobbat i dag! Avslutade kvällen med att gå en runda på 6 km.
Nu blir det film, sen natten.

RSS 2.0